Tips vid halsbandsbeställning

Halsmått
Hundens halsmått skall mätas på den del av halsen där halsbandet ska ligga när hunden är kopplad.
Vid beställning av modell Halvstryp är det detta måttet som halsbandet kommer att ha i åtdraget läge.
Vid beställning av modell Fast med samt modell Cobra är det detta mått halsbandet kommer att ha.
Mät aldrig på andra halsband då de sällan är måttanpassade efter hunden.

Huvudmått
För att mäta huvudmåttet lägger man ett måttband runt käken och upp runt öronen, dvs där hunden är som bredast. Det här är extra viktigt då hundar har olika huvudform, halsbandet måste ju gå att få på och av.
Vid beställning av modell Halvstryp är det detta mått halsbandet kommer att ha utdraget/löst läge. Tänk på att halsbandet ska vara lätt att ta av och på hunden.
Vid beställning av modell Fast samt modell Cobra behöver detta mått inte anges.

Halsbandsbredd och nylonband
Välj en bandbredd som är lagom för din hund.
Den bredd som anges i produktbeskrivningarna är nylonbandets bredd. Sedan tillkommer fodret. Beställer ni halsband med passpoal lägger vi på några millimeter på fodret så att fodret sticker ut ca 5 mm utanför passpoalen.
Låt inte för breda halsband avskräcka, oftast är de mer bekväma för hunden och som en extra bonus syns texten bättre om ni valt ett halsband med personligt tryck.

Tryckfärg
Plocka gärna upp foderfärgen eller passpoalen i tryckfärgen eller bryt av helt. Valet är ditt.
Oftast är det kontrasterna som gör de läckraste halsbanden. Vi har gott om färger att välja mellan för att få ett lyckat resultat.
Har ni svårt att välja mellan olika färger och kombinationer är ni mer än välkomna att maila oss så fotar vi de olika alternativen ni väljer mellan så att ni får en bra känsla för hur halsbandet kommer att se ut.

Text och Typsnitt
Vad ska det stå på halsbandet? Tänk efter noga innan du lägger din beställning.
Välj ett typsnitt som gör sig bra och passar er personlighet. Valen är många.
Tänk på att skriva texten exakt så som du önskar texten tryckt. Ett tips är att namn eller text som innehåller g, j, p, q, y anges med VERSALER då dessa annars går ned under raden och vi då måste göra hela texten mindre.

Foder
Vi använder foder av softshell , läderimitation, teddy samt pälsimitation.
Softshell är ett mjukt härligt material som är lätt att torka av och finns i flera fina färger. Även läderimitationen, teddyn samt pälsimitationen finns i ett stort antal färger. Gällande läderimitationen så är det just en imitation och har inte samma hållbarhet som riktigt skinn/läder.

Cobra
Till vår halsbandsmodell Cobra använder vi oss av COBRA® Quick Releases från AustriAlpin. Dessa spännen är det högkvalitativa patenterade originalet och används bl.a. vid klättring och i militära sammanhang.

Till sist – Övrig info
Halvstryp
är den vanligaste modellen av halsband. Ett halvstryp stryper inte hunden (trots namnet) utan dras bara åt så att det i sitt kortaste läge är precis lika brett som hundens hals, därför är det viktigt att man mäter tajt runt halsen. När hunden står still så släpper halvstrypen efter och hänger behagligt runt halsen. Halvstryp träs på över huvudet på hunden.
Mät gärna flera gånger så att det blir rätt.
Om vi ska göra om halsbandet för att vi fått fel mått tar vi en kostnad för detta, och tyvärr kan inte alla halsband justeras i efterhand då bandlängd samt tryckplacering anpassas vid tillverkning.
Tryck sitter bra och klarar oftast de allra flesta miljöer. Man bör dock tänka på att snåriga områden och bad sliter på trycket och man bör undvika dessa miljöer för bästa möjliga hållbarhet. Även bitande tänder och kliande klor sliter på trycket.
Försiktig Handtvätt rekommenderas, max 30 grader. Trycket ska ej gnuggas.
Foton är svåra att ta för bästa färgåtergivelse. Därav kan bild och verklighet ibland skilja sig något åt. Maila oss gärna så fotar vi de olika alternativen ni väljer mellan så att ni får en bra känsla för hur halsbandet kommer att se ut.

Har du frågor eller funderingar?
Tveka inte att kontakta oss på e-post: info@tassavtryck.com